Keresel valamit?

2015. július 21., kedd

Leiner Laura: Bábel

Vigyázat! A könyv olvasása hangos hahotázást okozhat!... Én szóltam ;)

Ha valakit keresel, úgysem találod meg.
Ha valakivel nem akarsz összefutni, biztosan szembejön és észre is vesz.



Író: Leiner Laura
A mű címe: Bábel
Kiadás éve: 2013 (2016)
Kiadta: Ciceró (L és L)
Oldalszám: 526 oldal (512 oldal)

Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers.
Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat.

„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!”
Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója

☆☆☆☆☆

Ez volt az eddigi leghumorosabb könyv amit valaha is olvastam. 
Szinte minden második oldalon felnevettem :D Olyan jó érzés volt olvasni :)
Egy szó, mint száz…Nincs nyár Bábel nélkül.De komolyan. Legszívesebben fognám a történetet, a karaktereket és zsupsz! 
Csápolnék az első sorban a lányokkal, vagy Hipóval épp nyöglödnék.
Kicsit hipochonder vagyok, De kit nyom :D

Úhhh *-*
Nem is tudom milyen bűntetést kellene nekem adni...
Kedves Olvasók és Molyok! :)
A könyvet márciusban adta kölcsön egy barátnőm és azóta pontosabban július végéig elvegetált a polcomon érintetlenül. Ha esetleg... lenne olyan Valaki aki ugyanígy tenne... az NE tegye. Ismétlem: NE TEGYE!!! Ezt a könyvet vétek kihagyni! Saját tapasztalat!
Akkor csapjunk a lo... lapok közé:

Egy pesti kerületben kezdődik a történet. Zsófi a főhősnő legjobb barátjával, Napsival elindul a Pápa mellett zajló Bábelre.
Jó lenne, ha valós lenne a feszt, és akkor Talán még én is kimennék.
Bábel egy zenei fesztivál, ahol Zsófi kedvenc zenekara az RHCP (Red Hot Chili Peppers) is fellép. Persze Zsófi elsőszámban a frontember, Anthony Kiedis miatt érkezik a fesztiválra. Zsófi apukája beviszi a két lányt a pesti vonatállomásra, ahol találkoznak a barátjaikkal. Elsőnek Szaszával. Majd kisvártatva megérkezik Hipó (Igazi nevén Márton, de mivel kiskora óta hipochonder, ezért barátai a Hipó nevet aggatták rá) és Abdul.
Felszállnak a vonatra ahol találkoznak a Punkkal (nem derül ki a srác valós neve), aki egészen a fesztiválig velük tart. A fesztiválra érve találnak egy tökéletes táborhelyet közel az orvosi sátorhoz, Hipó legnagyobb örömére és megkezdődik az igazi fesztivál.
Abdul szinte minden nap várja Ateszt, a buliarcot, akit a történetből nem ismerhettünk meg.
Eközben Hipó napi szinten látogatja az orvosi sátrat. Napsi egy olaszt keres akit majd az utolsó napon megtalál, és persze a nevét tudva minden ilyen nevezetű olaszt bejelöl facebokkon.
  
 – Ha olasz lennék, merre mennék? – töpreng.
– Bolognába – hangzik frappáns válaszom, de elengedi a füle mellett, (...)

A nulladik napon csatlakozik az ötfős csapathoz Boldi, Napsi bátyja és Kolos Boldi haverja. Kolos riporter így VIP kártyája van amit Zsófi végül megszerzi így Kolos bekíséri a VIP részre.
Egy időben Zsófi szerelmes lesz Kolosba pár napig. A bonyodalmak a "házasságnál" kezdődnek. Zsófi szeretne egy RHCP gyűrűt így megkéri Szaszát, mint legjobb fiú haverját, hogy legyen a "férje".

 – Jöhetnek a fogadalmak – szólt a lány, és újra berakták a választott zenémet.
Szasza megfogta a kezemet, és felhúzta az ujjamra a gyűrűt, miközben így szólt: – Elveszlek, mert kérted, úgyhogy örüljél.
– Ez csodálatos volt – pislogtam rá tettetett hálával, és kitört belőlem a nevetés.
– Köszi. Kitettem magamért – biccentett.
– Nem kellett volna, de köszönöm – sóhajtottam „meghatottan”, aztán Szasza kezét megfogva felhúztam az ujjára a Star Wars gyűrűt. – Fogadom, hogy jó feleséged leszek a Red Hot-koncertig, de akkor gyorsan váljunk el, mert szeretnék hozzámenni Anthony Kiedishez – néztem mélyen a szemébe.
– Hát ez se volt rossz – biccentett elismerően

Szasza belegyezik és a ceremónia végén szájon puszilja Zsófit. Zsófinak innen indul el a felismerése.
Megérkezik Petra, Kolos ex barátnője és a lány közreműködésével kibékülnek. Zsófi éppen panaszolja nekik, hogy Szasza dobta egy másik lány miatt mikor rádöbben, hogy féltékeny, mivel szerelmes Szaszába.

 1.Teljesen odavagyok Szaszáért.

Nem találja meg ezért leissza magát.
Másnap reggel kiakar békülni Szaszával, de ő elküldi. Szasza elvesztette a telefonját, mikor este Zsófit kereste, így mikor Zsófi felhívja a srác telefonját és a talált tárgyak osztálya veszi fel megindul a harc. Zsófi megszerzi a telefont és kitörli a szerelmes üzenetét Szasza telefonjából. Szomorúan, de elindul a koncertre. A koncert előtt Szasza írja neki, hogy nem törölte ki az email-jét. A fiú megkérdezi így gondolja-e valójában és...:


És így történik az, hogy Zsófi csapot-papot otthagyva a koncertet Szasza után megy.
Természetesen megbeszélik és másnap reggel indulnak is haza a vonattal. Már egy párként ;)

☆☆☆☆☆

Legutoljára következzék a fő szempontok szerinti értékelésem: 

Borító: Megint kukacoskodnék... az előző borító jobban tetszett. Sőt. A grafikus megoldások jobban bejönnek. Nem mondom, hogy nem tetszik a '16-os borító, csak valamiért nekem jobban zsánerem a régebbi. (Amit olvastam is)
Fülszöveg:Tökéletes, lényegretörő.
Cím: Nagyon tetszik. Elsősorban, ugye a feszt nevét rövidítette le az írónő, de húzzunk csak párhuzamot Bábel tornyával - ott is, mint itt nagy keveredés van, de hőseink mégis ki tudnak szakadni Bábel zavargásaiból, a szereplőknek is sorsfordító történeteken kell átesniük.
Tartalom: Humoros, én imádtam az egész könyvet.
Mélypont: Szasza és Zsófi veszekedése
Tetőpont: Az összes vicces pillanat, és természetesen Szasza és Zsófi utolsó üzenetváltása
Kedvenc szereplő: Hipó :D I-MÁD-TAM
Legutáltabb karakter: - (Kolos egy ideig, aztán megbarátkoztam vele végül)
Kinek ajánlanám?: MINDENKINEK, aki szereti a humort, aki jól érezné magát a Bábelen, akinek remek kedve van - vagy épp szomorú (garantáltam jobb kedve lesz), és természetesen RHCP fanoknak.
Figyelmeztetés!: nevetőgörcs

Szerintem, a könyv..:
60% humor
20% szerelem
10%  keresés :D 
(4% Atesz  és 4% olasz kajtatása és további két százalék egymás keresése :D)
5% szenvedés 
(ide beletartozik Hipó "bajai", a sérülések, a szívzűrök, és az elkeseredettség)
5% baráti összetartozás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése