Keresel valamit?

2022. június 15., szerda

Alyona Crower: Bárcsak igaz volnál

– A szív mindig tudja, merre van a helyes irány – zárta tenyere közé Rosemary Noah arcát.


Író: Alyona Crower
A mű címe: Bárcsak igaz volnál
Kiadás éve: 2021
Kiadta: Magánkiadás 
Oldalszám: 154 oldal

Rosemary mindaddig nem tudja, milyen a boldogság, míg egy éjszaka Noah meg nem látogatja őt álmában. Különös vonzalom alakul ki közöttük, de a sors csúfos játékot űz velük. Nem csak a távolság választja el őket egymástól, hanem a közöttük lévő kétszáz év is. Így csupán az álmaikban lehetnek együtt, míg nappal mindketten az életüket élik. Rosemaryt rettegésben tartja a férje, Charles, Noaht pedig igyekszik az ujja köré csavarni egy igencsak titokzatos lány. Idővel mindketten kénytelenek fontos döntéseket hozni, lavírozva a való élet és az annyira vágyott szerelem között.

☆☆☆☆☆

Már a fülszövegnél felkeltette az érdeklődésem. Mondanám egy kis nyári, könnyed olvasmánynak, bár tartalmilag nehezen feldolgozható volt. Már ahogy a fülszövegből sejthető Charles teljes terrorban tartja a 19 éves fiatal nőt. Az első idővonalon nekem a kedvenc karakterem Anne lett, aki mindig baj ellenére is kiállt a barátnéja mellett és ott segített neki, ahol csak tudott. Ahogy előttem oly sokan már megfogalmazták a Londoni 19. századi nyomor brutális volt. 

– Mert azzá teszed. Saját magad állsz a boldogságod útjába.

A másik idősíkon találkoztunk Noah-val, aki napjaink egyik menő vállalatának - egy parfümbiznisznek - a reklámtervezője. Ezen a síkon Ethan volt a maradéktalan kedvencem, könnyed volt és a humor szinte neki volt köszönhető. Örülök, hogy a végén kijárt neki egy kis happy end.

Noah sajnálta a nővérét, oly régóta kergette már a boldogság madarát, igazán kijárt volna neki az igazi, mindent elsöprő szerelem. Ahogy neki is.

Rosemarynek az akkori, Noahnak a modern világban kellett helyt állnia: a koruk problémáit kellett megélniük. Kettejük románca fájdalmasan bontakozott ki, tudva miről is lesz szó - hogy 200 év választja el őket egymástól - borzalmas volt. A beteljesületlen szerelem egyik keserédes története ez, ahol ha nem is úgy néz ki elsőre, de a happy end nem maradhat el.

És még csak annyit így, utószóul: a csattanót nagyon rég lehetett érezni, Dan megjelenésével. Akik olvasták, tudják mire gondolok, nem szeretnék spoilereskedni.

☆☆☆☆☆

Legutoljára következzék a fő szempontok szerinti értékelésem: 

Borító: a sztori haladtával kap értelmet ez különlegesen szép borító
Fülszöveg: szerintem lelövi idejekorán az egyik csattanót
Cím: mindig is tetszettek azok a címek, amik a sztoriban kapnak jelentést
Tartalom: 5/5 - kétszeri olvasásra olvastam  csak el, pici a sztori, első alkalommal is lett volna rá bőven pár órám, hogy elolvassam, de korán (40 oldal körül) félreraktam DE mivel ezt inkább a kései órának titulálom, nem vontam le ezért egy fél csillagot sem :)
Mélypont: Tócsni
Tetőpont: -
Kedvenc szereplő: Anne, Ethan
Legutáltabb karakter: Charles
Kinek ajánlanám?: mindenkinek, pár óra alatt kiolvasható
Figyelmeztetés!: a rövidsége ellenére komolyabb témát boncolgat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése