Keresel valamit?

2023. december 30., szombat

Alexandra Christo: To ​Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

 Beleszerettem egy szörnyetegbe, és én is azzá váltam.


Író: Alexandra Christo
A mű címe: To kill a kingdom - Egy birodalom végzete
Kiadás éve: 2018
Magyar megjelenés: 2019
Kiadta:  Könyvmolyképző
Oldalszám:  424 oldal

Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.

A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!

Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.

Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?

Kirobbanóan sikeres nemzetközi bestseller, ami Sarah J. Maas és Marissa Meyer sorozataihoz hasonlóan vagány, izgalmas és szemtelen módon dolgoz fel egy klasszikus mesét.

☆☆☆☆☆

A bejegyzésem írásakor rendesen elő kell hívnom az emlékeim, így két hónap távlatából. Egy olyan hónapom volt, amikor csak olvastam, a blogra pedig az értékeléseket muszáj volt elhalasztanom.
De íme, meghoztam nektek az új értékelésemet, amitől még mindig csak álmélkodok.

– A háborúkat nem lehet megnyerni – felelem. – Ott mindenki csak veszteni tud.

Kezdeném azzal, hogy a történet főképp amiatt került hozzám, mert mint tudjátok, imádom a retelling storykat! Több se kellett, amikor megláttam, hogy ez bizony egy Kishableány remake azonnal landolt a kosaramban. A történet kezdetén megismerkedünk a mi Arielünkkel, Lirával, aki notorikus szívgyüjtő. Ezt persze az anyja meg is követeli, aki a Tenger Királynője, azaz az édesanyja. Ők egy sziréndinasztiához tartoznak, akik rettegésben tartják a világot.

– Nem ölhetsz meg bárkit csak azért, mert nem kedveled.
– Tudom. Különben már rég halott lennél.

Majd megjelenik a másik főszereplőnk, Elian aki a leghatalmasabb királyságnak a trónörököse. 
És aki szirénvadász.
Fittyet hány a palotára, az uralkodásra, ő csak szabad akar lenni.
és megmenteni a világot a szirénektől, közöttük is attól, aki a legveszélyesebb rájuk: a herceggyilkostól.
Hihetetlen történeteken és kalandokon keresztül látjuk őket, ami alatt ellenségekből szép lassan bajtársakká válnak. És a humor sem kerüli el a brigádot:

– Most a nyakláncot bámulod vagy a mellemet?
– Melyikért nem jár pofon?

Pluszpont, hogy az írónővel egyezik a keresztnevünk, amit már eleve menő volt így olvasni. 
Aztán nem is olyan régen - többen tudjátok, hogy a könyvmolyság mellett szoktam egy kicsit kockulni, a League of Legends nevezetű játékkal  - megérkezett a kedvenc hősömhöz EZ a skin, amitől eldobtam az agyam, mert ez 1/1 Lira - kis spoilerrel élve - a könyv végén:


Nagyon tetszett a regény. 
Imádtam olvasni.

☆☆☆☆☆

Legutoljára következzék a fő szempontok szerinti értékelésem: 

Borító: sokkal jobban tetszik a magyar borító
Fülszöveg: azonnal kosárba került a könyv, amint elolvastam
Cím: nagyszerű
Tartalom: 5/5
Mélypont: Lira és a kristály
Tetőpont: az utolsó jelenet
Kedvenc szereplő: Elian (hello morally grey hapiiik)
Legutáltabb karakter: Tenger Királynője
Kinek ajánlanám?: fantasy rajongóknak, akik szeretik a vízi, kalózos sztorikat
Figyelmeztetés!:  -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése